интернет магазин

Реклама

Ехинацея капки

Реклами

Почистващ гел без измиване за ръце

Интернет поръчка от БГДрогерия

Производители Всички произв. 

Витаслийп срещу безсънието

Безсъние

Вземи мерки

Заедно със застаряването, качеството на съня е понижено и много застаряващи хора са подложени на смущения, свързани със съня - най-често с безсъние. Повече от половината от хората над 65 години споменават за поне един проблем, който е свързан с качеството на съня.
Липсата в организма на достатъчно серотонин и мелатонин в часовете за сън, е виновникът за проблемите на по-възрастните хора. В организмът, нивата на серотонина и мелатонина през нощните часове - от 22 до 08 часа, е най-високо. Най-високо е производството на мелатонина в детска възраст, след което започва да намалява и при възрастните хора нивото през нощните часове е недостатъчно - това води до безсъние и други проблеми свързани с качеството на съня.

Безсънието в напреднала възраст

Мелатонин

Мелатонинът е естественият хормон, който се произвежда от епифизата - спомага за синхронизиране на биоритмите в човешкия организъм, нарушаващи се при стрес, пресичане на часови зони, при работа на смени. При нарушение на вътрешния биологичен часовник се нарушава ритъмът на съня, а това не е безобидно, тъй като води до други физични проблеми в организма. Когато вътрешният биологичен часовник е настроен правилно, се намалява чувството за умора, дезориентация и колебанията в настроението. 

Мелатонинът с напредването на възрастта

В ранно детство, производството на мелатонин е максимално - това е причината, поради която децата спят толкова много часове. След двадесетата година на човек, процесът на производството му се забавя и започва да намалява след 45-тата година. При напреднала вързаст, мелатонинът почти напълно изчезва. Той е приспивателното на организма - задачата на Мелатонина е да предразположи организма към сън. При свечеряване започва да се произвежда, като организмът се насища с най високи нива около 2-3 часа през нощта, сутринта нивото на мелатонин спада до минимум и остава ниско през целият ден. С приема на Мелатонин ритъмът сън-бодърстване е спазен и здравословен, а стресът и депресията са преборени. Количеството мелатонин не може да се предозира в организма - той се освобождава от излишното количество чрез отделителната система.

Vitasleep™ Naturext™

Витаслийп при безсъние

Предназначение

Витаслийп подпомага нормалното функциониране на имунната система и мозъчното кръвообръщение, въздейства благоприятно за настроението и нормален сън. Използва се при физическа и умствена умора и изтощение, за хора, чието ежедневие е силно натоварено - и физически и умствено, за поддържане на позитивна психо-емоционална нагласа, за спокоен сън и намаляване на стреса.Подхранва, подсилва и успокоява организма.
Действието на Витаслийп е продиктувано от синергично действащият му състав - Медната гъба, с високото си съдържание на полизахариди влияе върху кръвообръщението в мозъка и имунитета. Триптофанът - есенциална аминокиселина - прекурсор на серотонина, който въздейства върху настроението и мелатонина - който влияе на съня. Балансиращо действие върху организма оказват Мулти-минералният комплекс Акуамин Ф (Aquamin F), който е богат на калций и магнезий, извлечени от морски водорасли (Lithothamnion).

Употреба:

Препоръчителната дневна доза е 1-2 капсули на ден.
Хранителна добавка. Да не се превишава дневната доза, продуктът не е лекарствено средство, да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Състав:

В една капсула Витаслийп се съдържат:

 1. Armillaria Mellea mycelia (Медна гъба) - 330mg,
 2. Aquamin(TM) F (Мулти минерален комплекс) - 110mg,
 3. Триптофан - 109mg,
 4. Витамин В6 - 1mg.

Медна гъба

Медната гъба - Armillaria Mellea - в състава си съдържа високи нива на полизахариди и с действието си подпомага мозъчното кръвообръщение и нормалната функция на имунната система на човешкият организъм.

Витамин В6

Витамин B6 - Pyridoxine Hydrochloride - отговаря за функциите на черният дроб и нервната система. Той е необходим за метаболизма на мелатонина в организма.

Усложнения, свързани с безсънието

 • Психични
  • ниска производителност
  • риск от депресия
  • риск от безпокойство
  • забавено време на реакция
 • Високо кръвно налягане
 • Понижена имунна защита
 • Риск от сърдечни заболявания
 • Риск от диабет
 • Свръхтегло

Съвети:

Как да подобрите съня:

Какво да предприемете през деня:

През деня избягвайте или изобщо преустановете приемането на кофеин - особено през втората половина на деня. Пред лягане избягвайте употребата на никотин и алкохол. Правете физически упражнения, но нека да бъдат поне три часа преди времето за сън. През късният следобед или вечерта избягвайте леките дрямки.

Какво да предпримете през нощта:

Свикнете да спазвате редовен режим на времето за лягане и субъждане - нека ритъмът заспиване - събуждане да бъде редовен. Използвайте спалнята само за сън. Създайте удобна за сън среда - тъмна, удобна и хладна спалня. Ако има странични шумове - опитайте се да ги елиминирате по някакъв начин - изолация и обезшумяване.

Триптофан

Триптофанът е аминокиселина, която е прекурсор на серотонина и мелатонина.

Серотонин:

Серотонинът е невротрансмитер, който подобрява настроението.

Мелатонин

Мелатонинът е неврохормон, който подобрява съня.

Съставки във Витаслийп:

Armillaria mellea

Медната гъба притежава следните фармацевтични ефекти:

 • Имуностимулиращ и имуномоделиращ ефект.
 • антиконвулсивен ефект
 • Намалява вискозитета на кръвта, антисъсирващ ефекти и подобряващ кръвообръщението на мозъка.
 • Антимикробен ефект

Aquamin F

Акуамин Ф е естествен мулти минерален комплекс, който е извлечен от червените морски водорасли Литотамнион - богати на калций, магнезий и други 72 микроелемента. Създаден е по естествен начин като съотношението на биологичните минерали е същото както в човешкият организъм - това е оптимално удобно за усвояване от организма. Структурата на Aquamin F е уникална - силно порьозна, което е предпоставка за максималната му ефикасност и усвояване.

Странични ефекти

Vitasleep не се свързва със страничните ефекти, които често съпровождат употребата на лекарствени средства, нито причинява проблеми при събуждането. Витаслийп не променя модела на съня, не понижава уменията и сръчността при изпълнението на ежедневните задачи.

Случай, в които Витаслийп ще Ви бъде полезен:

 • Безпокойство
 • Депресия
 • Безсъние
 • Замайване
 • Главоболие, мигрена
 • Конвулсии, вцепеняване
 • Шум в ушите
 • Пулсиране
 • Дефицит на внимание
 • Несъзнателно скърцане със зъби
 • Хиперактивност

Поръчайте Витаслийп от тук.

Помогнете си с Витаслийп, или помогнете на Вашите родители като им го поръчате. Наблегнете на съветите за да подобрят съня си и повишете качеството на съня им и от там - качеството им на живот!

 

Котешки Нокът Вилкакора


Разглеждали ли сте ...

Ехинацея капки

Най-продавани

Метла метлено семе цена 3.13 - 500гр
Метла метлено семе...
3.30лв  3.13лв
Промоция: 5% отстъпка

Промоции  [още]

7.03лв  6.68лв
Промоция: 5% отстъпка
13.64лв  13.20лв
Промоция: 3% отстъпка
Онлайн магазин БГ Дрогерия: поръчка за хранителни добавки, билки, козметика: за отслабване, акне, бръчки. Предлагаме продукти на Аюрведа, Хималая, ТНТ: Жен Шен, Нони, Саменто, Супермагнезий. Козметика против стрии, целулит можете да комбинирате със зелен чай и етерични масла. Голям избор презервативи на много добри цени - от OneTouch до Durex, Виталис, Спортекс, афродизиаци.
Магазинът не е онлайн аптека - предлагат се само хранителни добавки. Винаги има стоки на промоционална цена и отстъпка.
Вашият IP адрес е: 18.232.38.214
Вилкакора на промоционална цена
Content

Бъдете крачка напред
с протеини Биогейм!

BIOGAME
Най-яките български фитнес продукти!Яки мускули с протеини Biogame